Hyalase i Stockholm

Med hyalase kan man ta bort oönskad filler, det löser upp fillern du lagt in i ansiktet. Många väljer göra detta då dom fått en felbehandling när dom gjort sin läppförstoring, fyllt kindbenen med mera. Skönhetstrenderna förändras och senare tid då vi går mer åt att allt ska se så naturligt ut som möjligt!

Jag förespråkar naturligt look… även en konstgjort fix kan se naturligt ut! 

Förfina våra egna drag!

Jag tänkte berätta lite om min egna erfarenhet av Hyalase för jag kan tänka mig att många undrar om det. För ungefär för ett år sedan råkade jag ut för felbehandling nr:2 av mina läppar. Jag gick och gjorde läpparna hos en bekant som var utbildad inom filler (vad hon sa) och var sjuksyster, (den första var plastikkirurg). Hon hade sedan innan gjort min väns läppar som hade blivit bra så jag tänkte att jag kan väl testa jag med. Det blev en 1 ml spruta Teosyal och vi var i hennes hem.

Så här i efterhand borde jag bett om att få se utbildningspapper, samt frågat vad händer om det blir fel? Har du en läkare som skriver ut Hyalase? Motgiftspreparatet för filler får nämligen endast läkare på recept och det är väldigt strikt för att det inte ska kunna missbrukas. Vilket fall hon gjorde mina läppar, jag sade till att ev kan en 1ml bli för mycket men den tog snabbt slut. Det blev rätt svullet, för stort och efter 6 veckor så gjorde mina läppar fortfarande ont. Det gjorde ont att ta på läppglans, pussas med dom osv, det kändes som korvar i läpparna och var ömt. Jag tog svansen mellan benen och gick till min vanliga behandlare och hon berättade att denna kvinna hade sprutat filler i mina slemhinnor och det var därför det inte läkte. 2 gånger gjorde jag motgift, det var ändå inte tillräckligt.

För drygt 2 veckor sedan gjorde jag motgifts behandling mot fillers för 3 gången hos Estetiskt hudläkarcentrum i Stockholm hos Anne Wetter som jag träffat via gemensamma vänner. (säger ju det återigen, allt bra kommer i mina vägar) Hon hade verkligen detaljöga och såg det jag såg att ena sidan av munnen hängde lite, lite som om jag fått en förlamning. Inte snyggt med andra ord.

Hyalase före

Bilden jag tog innan blev kass, denna är den bilden jag hitta som visar mitt problem. Det liksom hängde ner när jag log!

Hyalase efterbild

Efterbild: Man kan se att det är lite kvar på vänster sida ändå

Skärmavbild 2017-02-23 kl. 23.07.09

Eter 3 behandlingar med hyalase är detta som återstår, nästan all filler är borta.  Då kan man undra hur mycket hade jag egentligen i dom. Men det var filler som låg djupt in och inte i läppen där den ska. Jag är ganska så nöjd nu utan allt onödigt filler  🙂

Min läpphistoria:Fyllde 2010 1 ml juvaderm , fyllde 1ml Juvaderm 2012, 1ml 2016 Teosyal december

Hyalase

Fakta om Hyalase

Används för att behandla klumpar, asymmetri mm efter misslyckad fillerbehandling.

Hur går behandlingen till

Hyalase injiceras i området med en tunn nål, medlet verkar ungefär efter 48 timmar. Behandlingen kan medföra mindre blödning och blåmärken och svullnad kan uppstå. Men det är övergående. Att göra behandlingen känns lite värre än att lägga in filler.

Eftervård

Första dygnet efter behandling bör träning, bastu, alkohol samt massage/peeling över de behandlade områdena undvikas. Efter två veckor följer man upp läpparna för att utvärdera effekten och eventuellt lägga till lite mer. Hyalase bryter ner även en del av den naturligt förekommande hyaluronsyran vilket kan resultera i minskad volym och elasticitet. Detta återbildas med tiden.

 

Vad jag tyckte: Så här i efterhand är jag ledsen över vad jag råkat ut för, tänk att filler kan bli så fel. Att det inte läker och att man sedan ska behöva gå 3 gånger, ev 4 gånger för få bort allt. Att ta bort filler kostar med, om man skulle räkna på kostnaderna för motgift så många gånger är det dyrare än att göra en 1ml filler. Att jag fick höra att jag var allergiskt mot filler var inte heller kul, ingen hjälp fick jag och inte heller pengarna tillbaka. Jag fick helt enkelt lösa detta på egen hand.

När jag pratade med Anne som är hudläkare, specialist i dermatologi, så berättade hon att om inte kliniken har Hyalase hemma så gör dom inga filler behandlingar tills dom har det. Då man vet aldrig vad som kan hända. Som läkare och ansvarig måste man kunna rädda problem som dyker upp! Eftervård på sina patienter är hög prioritet och det känns verkligen tryggt på kliniken. Jag har varit rädd mot filler och tänkt att jahopp det blir inget mer. Men faktum är att jag kommer fylla på 0,5 ml framöver. Resterande 0,5 kan vi dryga ut i ansiktet, det sista jag vill ha är för stora läppar!

Mitt råd till er, gå till specialister, gärna läkare som har rätten att få recept på motgift och inte lämnar dig vind för våg när det händer något. Har man råkat ut för trubbel så ska kliniken även stå för kostnaden.

ehlc

ehlc

EHLC

Här nedan är lite andra blogginlägg jag skrivit om fillers:

Läs mer om säkra filler

Läs mer om filler guiden

Läs mer om filler i ansiktet

Nytt filler märke på marknaden

Varning för filler kopior på marknaden

Få bort mörka ringar med fillers

Säkra injektioner

Filler

6 comments / Add your comment below

 1. Hej! Gillar din blogg jättemycket, mycket intressant läsning! Jag har en fråga, som jag inte visste vem jag skulle ställa till eller vart, så jag prova till dig 🙂
  Jag har en tunn, spänd (läkaren kallade den så) överläpp. Jag förstorade den för första gången ( och även lite i underläppen, som är dubbelt så stor) med 0,5 ml i slutet på december 2016. Och sedan 1 ml i framförallt överläppen i början på februari 2017 och återigen 1 ml i början på mars 2017. Läpparna var jättesvullna efter sista gången men såg sen helt perfekta ut i ca tre veckor, för att nu i princip vara borta. Jag ser så klart att det är lite kvar, läppen är aningen större, men det är ytterst lite! Jag har frågat personer runt omkring mig och alla säger samma sak. Är detta normalt? Borde det inte sitta i längre? Hur många ml har sådana personer med stora läppar? Jag fyllde med ultra smile. Kan en annan filler ha en mer långvarig effekt?
  Tack tack för svar!!

  1. Tack, vad glad jag blir:)
   Jag kan prova och svara, av egen erfarenhet när vänner/bekanta till mig har haft väldigt tunna läppar brukar dom lägga väldigt lite åt gången 0,5. Det gör dom för att inte det ska bli för stor påfrestning för läppen, sedan går dom inom några få veckor igen och fyller på igen. (Man kan spara sprutan hos kliniken, man köper då en ml). När dom fyllt två gånger brukar det stanna kvar lite bättre. Det kan bli för mkt flytande filler som har svårt att “lägga sig” om man gör en 1 ml på en gång. Det låter så lite med 1ml för många, men det är faktiskt ganska så mycket, jag fick jättestora av det.

   Jag själv har använt Juvaderm ultra smile som dig och på mig satt det hur bra som helst, i alla fall ett år. Men då hade jag mycket egen läppvävnad som fillern kunde lägga bonda med.

   Dom som har jättestora läppar dom har jobbat på sina läppar i flera år, dom brukar gå toucha upp ca 3 gr per år, återigen är det, sakta men säkert bygga upp. Dom med modell större läppar har säkert 1,5 ml totalt med filler, då tänker jag mig dom som inte ser freak ut.

   Ultra smile har inbyggt bedövningsmedel, det upptar säkert en del av man betalar. Det är tyvärr att så att vissa har jättesvårt att behålla filler tyvärr, då kan man behöva gå på mer fastare filler. Om jag var dig hade jag köpt 1ml, delat upp det på två behandlingar för har lite stannat kvar kan du säkert snart få resultatet du vill åt.

   Det är så att har man egna lite större läppar verkar det sitta jättebra, det gör det på mig och jag önska det var även för dig! Men prova detta, många sprutar för sällan sinna läppar men i för stora volymer. Du kan även prova byta märke, tex till Stylage!

 2. Hej! Min svägerska har gjort läppförstoring och hon är inte nöjd. Jag undrar om hyalase säljs på Apoteket så att hennes hudläkare skriver recept till henne? Eller hur får man tag på hyalase??
  Tack på förhand!

  1. Hej, tråkigt att höra! Detta skrivs ut på apoteket till din läkare som sedan får hämta ut och utföra behandlingen. Läkaren i sig, eller sjuksystern som har en läkare bakom sig på en klinik bör vara utbildad inom injektioner i läppar då detta ämne är svårdoserad och kan om man lägger för mkt även lösa upp patientens egna läpp som en biverkning. Det kan krävas flera behandlingar och det är en ganska smärtsam behandling, löser upp inom 48 h.

   Du kan boka här:
   http://www.ehlc.se/team/

Kommentera

Missjennie på Facebook

Följ gärna Missjennie.se på Facebook


This will close in 100 seconds