Shopping

Hur man klär sig i rätt färger för sin hudton

Vilka färger passar du bäst i? Har du någon gång funderat på det?  Eller hur du bör kombinera färger, i detta blogginlägg tänkte jag berätta lite mer om färger vi bär. Då det spelar större roll än vi kan tro, fel färg kan få oss att se skära ut som en gris eller bleka och dassiga ut. 

 

När du ska välja färger på kläder ska du välja färger som matchar din underton på din hudton. Ett bra tips är att välja några av dina favoritnyanser från din färggrupp och gör dessa till dina huvudfärger och bygg din basgarderob på dom färgerna.

Att veta vilka färger som passar din hudton kan kan vara svår, så ett bra tips är att du testar göra spegeltestet för att se vilka färger passar bra ut på dig. Du kan testa med hur många färger som helst. Även fast du testar framför en spegel kan det vara svårt. Du får även ha i åtanke att vissa färger passar oss bättre när vi är solbrända vs vinterbleka. Läs mer om färgernas betydelse.

Du kan alltid ta hjälp av en färganalys och för få hjälpa att bestämma vilka färger som passar dig bäst.

En färganalys är en metod för att bestämma vilka färger på kläder och smink nyanser som harmoniserar med en persons hud, ögonfärg och hårfärg.

Det är väldigt användbart att göra en färganalys med en stylist eller professionell färganalytiker. Kort gott så kan du använda din hudton (hud, hår och ögon) för att avgöra om du är varm / sval och få fram din övergripande färg.

Vilken hudfärg är jag?

Om du ofta brukar fråga dig själv: vilka färger passar mig?” Så måste du börja med grunderna. Grunden för färganalys är att ta reda på om din hudton är varm eller kall.

Ett par färganalys test kan hjälpa dig att räkna ut din hudton snabbt och enkelt.


Gör så här: titta på undersidan din arm i naturligt dagsljus. Om du har en rosa eller rosig underton och blå tonade vener har du en kall hudton. Om du har en guld- eller aprikos underton och gröna tonade vener har du en varm hudton. 

Tygtestet

Fortfarande inte säker? Försök hålla en bit guldtyg under hakan eller prova på ett guldhalsband.

Gör nu samma sak med ett stycke silverväv eller silver smycken. Vilken nyans får din hud och  dina ögon att lysa upp? Om det är silver är du kall och om det är guld, är du varm.

 

Kall hudton

Om du har rosa eller rosiga undertoner som exempelvis som Angelina Jolie, Renee Zellweger, Lucy Liu eller Halle Berry så är din hudton kall och färger med blå undertoner passar dig bäst.

Angelina Jolie News, Pictures, and Videos - E! Online

Varm hudton

Om du har gyllene undertoner som, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman, Heidi Klum eller Beyonce så är din hudfärg varm och gul-baserade nyanser kommer passa dig.

När du fått fram vilken hudton du är så kan du gå vidare till frågan “vilken färg är jag?”

Du kanske har hört vänner som hänvisar till sig själva som vår, sommar, höst eller vinter. Men vad betyder det?

Har du en kall hudton så tillhör du familjen: Sommar eller Vinter. 

Om det är varm så har du vår- eller höstfärgning. Vissa människor spänner över flera färggrupper, men en tenderar att vara primär.

Sommar ser bäst ut i mjuka pasteller med blå undertoner. Tänk ljusblå, rosa och gula. Grå och blå nyanser (från pastellblå till marinblå) kommer också att se bra ut.

Men gulbaserade färger som orange, senap, korall och laxrosa är mindre smickrande och vitt kan få dig se blek ut,  så välj istället mjuka off-vita toner. 

Det finns även några färger som inte bör kombineras med varandra

Att matcha kläder är inte det enklaste och det finns vissa regler man kan gå på när man matchar kläder

Brun och svart

Brun och svart är två mörka färger som aldrig ska kombineras i våra kläder. Dock är ett alternativ i pastell eller neutrala färger som alltid ser bra ut med dessa två färger.

 

Grått och brunt

Använd aldrig grått och brunt i kombination. 

 

Blått och svart

En marinblå klänning och en svart jacka är inte heller så bra. 

 

Rött och grönt

Dessa färger är bra för julen, men inte för våra kläder. 

 

Grönt och rosa

Dessa två färger är en variant av ovanstående och verkligen väldigt dålig. Föreställ dig en grön byxa och en rosa topp. Det är en mycket dålig kombination av färger.

 

Grönt och orange

Återigen med detta kombination av färger ska inte heller inte bäras tillsammans. Grön är en färg som inte ser inte så bra ut med varma färger. 

 

Lila och gul

 

Det kanske verkar så illa, men det är två färger som inte heller har något att göra med varandra. ​Bär du dessa färger så försök att blanda in den med en annan färg som är bättre.

 

Röd och orange

Att välja färger som är väldigt nära i färgskalan inte att föredrar, det blir precis som med brunt och svart. Prova andra färger för att hitta den perfekta kombinationen.

Här kan du se snygga matchande träningskläder som jag tagit fram!

 

Hoppas du tyckte min färgguide gav dig några bra tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *