Här kommer lite fin inspiration och inredningstips åt er

Jag är verkligen inne i en period där jag tycker det är roligt att inreda och idag när jag hade en vän över så sade hon hon tyckte hela lägenheten kändes mycket större och frågade vad jag hade gjort. Vet ni vad jag hade gjort? Jo jag hade satt upp lite mer tavlor som öppnat upp här. Så det här med att ju mindre inredning desto mindre upplevs det stämmer inte om man gör det rätt. En butik som har noga utvald inredning är Vitvitarevitast och jag tänkte att ni ska få se vad jag gärna skulle vilja ha därifrån. 

ROSBUKETT CREMEVIT - SIDENBLOMMOR
SIDENBLOMMOR
vitvitarevitast.se

Hur vackra är inte dessa rosor av siden?

GLASSKÅL SILVER

Tänk ha detta att ha godis i, just nu är jag inne i en väldigt silver period när det gäller inredning. Jag vill inte ha något i guld bara silver och svart 🙂

VAS/STORMLYKTA SMALL
STORMLYKTA

I butiken är väldigt mysig chabby chick stil samt skandinaviskt stil, nu kanske det är lite tidigt men dom har riktigt mysiga saker för julen. Faktum är att dom har liknade ljusstakar som jag har i vitt och med små hjärtan på.

 Jag började fundera vad menas med Chabby chic och fann lite information om det och är en mer lantlig inredningsstil som växte fram under 1980-talet och stilen är lite romantiskt och lite gammeldags. Från början var stilen baserad på slitna eller patinerade möbler men på senare tid är mycket vitt och även en hel del pastellfärger. Stilen utvecklas i Storbritannien och är baserad på hur man uppfattade att inredningen var i större hus på landet det var exklusiva möbler. Det finns nu även en klädstil som kallas just för Chabby chic och kan kan väl säga att Odd molly är lite den motsvarigheten. Någon som inrett mycket och gett namn på denna trend nästan är Maria Montizami.

Ett utmärkande för Shabby chic är användningen av färgen vitt i olika nyanser på allt från väggar, golv och tak till möbler och småsaker som emaljkannor.

Det är väldigt unik med hur olika metaller fått nya färger, det är nästan så att jag blir sugen att veta hur tillverkningen går till med. Min stil skulle jag inte säga är renodlad utan jag väljer gärna att plocka lite inslag från allt jag gillar 🙂

Kommentera