Gör något annat i jul

Julen är en magisk högtid då man vältrar sig i fint inslagna paket, mysiga vinterkvällar, pyntade hem och umgänge med en släkt som man älskar mest av allt i hela världen. Eller?

Högtiden i slutet på året må vara magisk, men kanske inte på det sättet som många föreställer sig. Faktum är att man kan göra det mesta av sin, förmodade, ledighet utan att man behöver fira jul på ett traditionellt sätt. Kanske har man inte chansen att träffa familjen på grund av att man bor på olika orter eller på grund av arbete. 

Som tur är finns det flera andra saker man kan göra under julen som är minst lika roliga. Glöm inte bort att det är du som väljer vad du vill göra, och du behöver inte bry dig om vad alla andra gör. 

Res bort

Behöver du verkligen komma bort från vintern och vardagen kan du boka in en resa till en destination där högtiden inte kommer att vara så påtaglig. Välj en kryssning, en cityweekend eller en resa till varmare breddgrader där det varken serveras julskinka eller pepparkakor och njut av att du slipper stressen som ofta kommer med firandet. 

”Beach view” (CC BY 2.0) av arriba.

Detox- och träning

Högtider handlar ofta om mat och godsaker, vilket inte alltid är det bästa för hälsan. Välj att fira helgen i hälsans tecken istället. Lägg upp ett roligt träningsschema, detoxa eller lägg tiden på att varva ned med hjälp av yoga, pilates och meditation. Det kommer göra under för den som är i behov av att varva ned. 

Composition of green grapes and lemon on” (CC BY 2.0) av wuestenigel.

Netflix och godis

Har du jobbat som en galning inför ledigheten och bara vill vara hemma? Det är helt OK! Köp en stor påse godis, förbered maten i förväg och njut framför serier, tv och film. Vill du bara ligga och spela spel på mobilen är det precis det du ska göra. Det finns massor av spel för alla smaker, vare sig man vill spela actionfyllda battle-spel eller färgglada casinospel. Mr green är ett av de spelbolagen som har fått sin licens och därmed uppfyller de nya kraven för att få vara kvar på den svenska spelmarknaden, vilket betyder att man kan fortsätta att spela hos dem även efter nyår.

Fira med vänner – men inte jul

Samla ihop kompisgänget för en kväll antingen hemma eller ute. Ni kanske är flera som av olika anledningar inte kan eller vill fira jul på det traditionella sättet och man kan ha minst lika roligt ändå. Gå ut och dansa, ät på en restaurang som inte serverar julmat eller bara ha en spelkväll med tända ljus, bra musik och god plockmat.

 

Obama china service – luncheon plate in” (Public Domain) av Tim Evanson.

Gäller för alla högtider

Vi har en tendens att bli väldigt traditionella när det nalkas högtider av olika slag, men faktum är att vi inte behöver vara det. Du har det slutgiltiga valet att välja hur du vill fira jul, påsk eller midsommar och vill du inte göra det – gör inte det. Njut av din ledighet på annat sätt istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.