Futuristic turban collection Iman Aldebe

I helgen var jag på invigning av Nationalmuseum som invigdes efter 5 år av renovering. Min vän Iman hade fått äran att ställa ut i den av museum som har lite mer modernare saker som kalladas, Design storys och var 1 av 10 utvalda. Läs mer om Imans utställing i denna intervju.

Innan invigning så sjöng Tensa gosspel, några andra och så klippte kungen röda bandet. Halva kungs-familjen var på plats.

Här kan ni se dom fina turbanerna, den i glas är i samarbete med The Glass Factory

Blev ni sugna kan ni spana in Happy turbans webbshop

Det var en väldigt fin kollection av turbaner i must say!

Museum:et var riktigt fint renoverat, det fräschaste jag varit på. Allt var verkligen detalj tänkt. Tex i köket hade dom förklätt där man lägger brickor i äkta koppar. 

Jag själv uppskattar design och intresserar mig en del om historia. Så det var spännande att gå runt och titta. I ett skåp såg jag en hårfön från 1942 som var spännande. Hade jag levt på den tiden hade jag nog ägt en sådan då jag älskar vara tidig med nya tekniska saker som förenklar livet. Man fick även se diskborstar, tandborstar osv… I stora delar var det mycket vackra tavlor, porslin, och jag undrade vart allt kommer ifrån. För veta mer behöver man avsätta en hel dag minst för detta. Det var verkligen större invändigt än vad det såg ut från utsidan. Jag kan verkligen rekommendera er att ta ett besök här!

Kommentera