En fin porslinhy med rätt foundation

Jag har funderat på det här med “perfekta huden” det är som en hemlighet som få vet om, det gäller nämligen ha rätt smink för uppnå de, eller snarare foundation.

Som jag tidigare bloggat om så är hudvården dvs 80%  av slutresultatet du uppnår när du sminkar dig. Med en fräsch lystring bas som är du redo för att lägga på smink för göra dig ännu mer vacker.  Sminket ska inte innebära att du blir en totalt annan person, likt många Youtube tutorials där man knappt känner igen före och efter!  

Basen är a och o, så se  till att först grunda med serum, fuktkräm, ögonkräm. När det har absorberats så är det för mig ett måste med primer. Jag tänker mig att våra porer är lite öppna på morgonen och har vi ingen primer innan vi lägger på foundation på huden  är det säkert risk att vi skyfflar ner smuts i porerna och på sikt skapar oss en sämre hud. Primer blir lite som ett lock på porerna!

Med en primer får vi en jämnare bas för foundation och vi kan beroende på vilken egenskap vi väljer, välja minska på porer, minska på glansig hud, röd hy eller ge mer lyster. 

NOVAGE Pore and Line Perfecto

Detta är min favorit primer från Oriflame: NOVAGE Pore and Line Perfecto, jag har testat massor av olika, älskar denna. Blir ett enskilt inlägg om den sen 🙂

Det är tyvärr ganska svårt att få precis alla egenskaper i en primer men jag tycker att man kan köra “multitasking på primer” dvs ta olika primer på olika behov i ansiktet. Detta är säkert lite överkurs men på näsan vill jag gärna fylla i porer och på hakan vill jag ha en matt hy. 

Nu kommer det till foundation 

En foundation ska väljas efter sin egna hudton, ungefär ton i ton och i rätt nyans. Vill du bli mer solbränd är det bättre att lägga på bronzer efteråt. Här är en jätte bra guide för att hitta bästa foundation för din hud. Det är ett helt mysterium att välja rätt, det viktigaste är att du känner till din hudton, är du som mig ljus utan att varken dra till gult eller rött är det ganska så enkelt, då funkar en standard nyans i lagom ljus ton.

Bra tips foundation tips

  •  har du en röd hy är en foundation med lite gult ton att föredra för att nyansera ner den tonen.
  • Det är viktigt att tänka på att nu mot vintern blir vi blekare och din foundation kan bli för mörk, ett tips är då att mixa olika för att uppnå den rätta nyansen.
  • Ett super tips är att ha en vit foundation att späda ut dom som är för mörka för dig! Perfekt om du fått testers som är för mörka för din hud! 
  • Överdosera inte foundation, less is more!

 

Kommentera