Ekonomi i vardags shoppingen

Varje dag möts vi att ekonomiska beslut, ska vi handla den semlan eller latten. Nyligen läste jag en reklam på Instagram om att om vi inte sköter vår ekonomi rätt kommer vi få leva på en 3:e del på vad vi har idag. Jag hade inte haft råd med något då.

Det lönar sig ibland att ta sig råd för köpa kvalité

Jag är på väg att köpa en dammsugare och håller på och jämför vilken som är bäst och vad jag vill få ut av den. Det är verkligen inte bara gå och köpa vilken som. Nu har jag funnit en från Miele för ca 4000 kr med påse och i butik hade dom ett extra special munstycke som var utvecklad för att för hår. Det finns ju såklart billigare varianter men dyrare inköp brukar jag se på ett 5-10 års perspektiv och dessa köp blir väldigt bra.

Det är som med allt med extra guldkant, behöver inte vara en dyr dammsugare men ibland kommer kampanjer på varor och då kan det vara läge att köpa trots att man tar ett privatlån.

Det jag tycker är viktigt att ha i åtanke vid konsumtion är, vad blir priset per användning. Med en billigare variant som inte ser fräsch ut kommer jag känna glädje av att se den? Att ta lån för att få en bättre privatekonomi kan vara en bra idé. Men det bästa är att tänka långsiktigt med hållbarhet med sina inköp, så nu får ni hålla tummarna att jag gör ett bra väl här nu när lagt tiden på att jämföra. Men jag ska inte sticka understolen att jag hade aldrig skulle kunna köpa hem en ful dammsugare, där går faktiskt gränsen. Killar däremot dom går mer på funktionerna, prestandan, jag går på det plus utseendet. Jag är kräsen på det mesta!

 

Kommentera