Vardag

Bra tips på att hålla kontakten med nära och kära

I dessa tider med social distance ses vi betydligt mer sällan eller kanske inte alls. Vet inte hur det är för er, men för mig blir det att jag håller mig mest i området där jag bor. Men hur kan man enkelt bli mer digital och hur håller man kontakten med sina nära och kära bäst?

Aldrig så mycket som nu har vi spenderat vår tid online. För många av oss så kan det ha inneburit att vi för första gången behövt provat nya tjänster online, som tex att handla mat. Tänkt att det var inte många år sedan den tjänsten inte ens fanns. Aktörer som Wolt, Foodora levererar mat som aldrig förr och vi vill supporta våra lokala restauranger så att dom kommer finnas kvar framöver. 

Jag läste en artikel att internetanvändandet har gått upp med ca 40 % under den senaste tiden i Sverige.

Vi är fler och fler som numera har våra hem som hemmakontor och här vilja höja ett finger för VPN, säker internetanslutning som jag bloggat om tidigare. 

Aktörer som Hallon, Tele 2 med flera har bjudit sina användare på extra gratis surt och det kan jag verkligen förstå att deras kunder uppskattar. Personligen så har jag Unlimited surfpaket vilket något jag är otroligt tacksam över i dessa tider.

Köparens marknad

Många sajter online har utsålt på deras hemsidor, att försöka få tag på en termometer  just nu är hopplöst. Handsprit det finns ganska så gott utbud av och jag läste att Absolut vodka bidrog med att tillverka sprit till handsprit till sjukhusen.

En an annan aspekt är att det är köparens marknad just nu. Har man varit ekonomiskt så kan man stor fördel handla det mesta till rabatterat priser just nu!

Hålla kontakt med nära och kära

Trots allt elände när vi inte kan träffa varandra och resa i samma utsträckning som förut, så upplever jag att vi har börja uppskatta våra nära och kära ännu mer. Jag är nog inte ensam om att se lappar i trappuppgången där vi erbjuder oss handla mat till dom äldre?

Just äldre människor är dom enda jag inte umgåtts med på senare tid. Den äldre målgruppen är inte lika digitala, men jag har märkt att även dom anpassar sig och skickar mer MMS och använder Facetime. Att få se någon online ger verkligen en mer nära känsla jämfört med ett samtal.

Vid tillfällen som födelsedagar och högtider är det trevligt att ge en fysisk produkt, det kan ge den personliga känslan genom att köpa grattiskort på nätet.

Visste du att julkortsförsäljningen minskar varje år men att det ändå skickades 14,5 miljoner julkort förra året? Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQpxbm/antalet-julkort-halverat-pa-sju-ar )

Trots att de flesta kortleverantörerna minskar i försäljning år efter år så går Card Store AB åt motsatt riktning och har ökat omsättningen 9 år i rad. Nu har de dessutom öppnat upp för direktförsäljning till privatpersoner online genom Grattiskort.se för att växa i ännu fler kanaler.

Vi inreder mer då vi är mer hemma..

Ett tips är att spana in inredningsbloggar som Truedeco.se som förser dig mer bra inredningstips för just nu inreder vi mer än någonsin. Det har nog ett samband med att vi ser vad vi tänkt på länge och aldrig tagit tag i. DIY och inredningskonton på Instagram växer så det knakar nu. Inredning är något jag själv har lagt lite mer tid på senare tid. 

Har du några tankar kring vår ofrivilliga digitalisering?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.