Botox i käkarna

Botox i käkarna “käkmusklerna” kan hjälpa dig att slappna av, upplever du att du känner dig spänd, sover dåligt och allmänt stel i käkarna? Då kan det vara så att du har väldigt starka muskler som skulle kunna må bättre av att lägga lite botox där. Botox kan nämligen lösa fler problem än bara “göra en finare och slätare”.

I käkarna behövs en ganska så hög dosering för att ge effekt, jag har en vän som gjort denna behandling och hon upplevde det som avslappnande. I år hade hon gått med spända käkar men aldrig trot att man kunnat göra något åt det. Botox där kanske inte är något man tänker på i första hand, men faktum är att det är ju framställt som muskelavslappnande. 

 

Många som pressar tänderna och spänner käkarna gör det undernatten och sedan vaknar upp med huvudvärk, men även när man är stressad är det lätt hänt att man pressar lite. Det blir lite av en ond cirkel, man blir överspänd. Vissa kan till och med få migrän anfall, det blir för mycket att hantera.  Men lite botox kan man på så vis få käkmusklerna lite mer avspända.

botox käke

Botox i käke kan bidra till att man får smalare ansikte då musklerna nu är mer avslappnade!

 

En behandling går på ungefär: 10 minuter men innan lyssnar läkaren noggrant och undersöker dig för att du ska få rätt dosering. Man får alltid komma tillbaka efter några veckor och se om det behövs mer och följa upp.

En bra klinik för botox är Estetiskt hudläkarcentrum

2 comments / Add your comment below

  1. “Botox där kanske inte är något man tänker på i första hand, men faktum är att det är ju framställt som muskelavslappnande.” Botox är förstahandsalternativet för behandling av trismus (spända käkmuskler) och används av alla neurologer. Vill man ha ett smalare ansikte är Botox ett dåligt och dyrt alternativ. Sverige är ett u-land när det gäller skönhetsbehandlingar och plastikkirurgi och det är ironiskt att världens bäste plastikkirurg är svensk. För de som undrar http://www.estheticare.com . Hm, nu måste ni spara för att samla ihop pengar till en operation eller hur? Kliniken är till för rika personer, vilket svenskar inte tycks fatta.

    1. jag tror fortfarande inte på den sida, hemsidan ser dessutom ut som kom och hjälp. Inget seriöst företag skulle ha sådant! Sedan att man kan skicka in hela sitt liv och ansöka om fond för få sin operation gratis/billigare eller vad det är. I framtiden skulle jag vilja äga min egen klinik, den skulle blir den mest lyxigaste i Sverige om inte världen. Men samtidigt ha något i Sverige där ingen har råd med nått…

Kommentera