Bara för man jobbar behöver man inte vara vän

Jag har arbetat lite extra för en person över nätet ett tag och servat med sajter. Idag fick jag nog. För under loppets gång har jag ständigt påpekat att jag endast vill sköta det professionellt och aldrig sett en vinning att vara “vänner över nätet”. Det är viktigt att kunna skilja på professionellt arbete och vänskap.

Så idag sade jag att jag fått nog, han fick behålla den tusenlappen som var innestående för jag orkar inte ens bemöda mig göra faktura, ännu mindre slösa ett ord på honom. Nu bloggar jag förvisso om honom men det är ju främst för att berätta att man inte behöver stå ut med påtvingad vänskap bara för att man vill tjäna pengar. Han kunde verkligen inte efter säkert 40 gånger påpekande acceptera att jag inte ville diskutera om mig själv över huvudtaget. Jag kommer inte sakna honom en sekund!

Tänk om man skulle behöva vara vän med alla man arbetar med för kunna arbeta, så jobbigt det skulle vara. Jag föredrar distansera mig och hålla privatlivet på sidan av och det är inte för vara elakt.

 

 

Kommentera