The Evolution of Desire

Här om veckan satt jag och pratade med Therese som läser väldigt mycket böcker och hon hade läst ovan bok och hade mer svar på hur man ska välja partner. Ni har säkert hört uttrycket att “dom ända som är efter mig är ful och dom jag vill ha är ouppnåeliga”.

Detta handlar främst att dom “fula” (mindre snygga) tror sig vara snyggare än vad dom är och tänker sig dom är på din nivå, medan du själv tror du är snyggare än vad du är och strävar högre än din egna nivå. Det slutar med att du inte får något. Ganska tragiskt!

I boken kan man läsa sig till hur man betygsätter en människa baserat på olika aspekter. Tex, boende, jobb, utseende, socialförmåga osv. En människa som är social och utåt som människor uppskattar får poäng på den biten jämfört mot en enstöring. 

Varje människa som jag talat med nästan har sagt sig vara snyggare än vad dom är, vanligaste siffran är minst 7-8 och då är ju toppmodell 10 så det är verkligen så att dom inte har någon självinsikt på den biten. Jag brukar låta dom hållas, vad härligt för dig att du är en 7:a.

En killa jag brukade träffa han tycker jag var en 10:a men i hans egna ögon tyckte han han såg bra ut men inte alls skitbra som jag tyckte. Vem vill ha en partner som går runt och tror sig vara snygg hela dagarn? inte jag i alla fall!

Boken verkar intressant men ganska så tung att läsa, vore roligt orka sig igenom den för få mer perspektiv. Therese sade att man kan max hoppa 2 nummer mellan den man dejtar för det ska bli hållbart i längden!

 

2 comments / Add your comment below

Kommentera