Söndagar städar jag

Vet inte om ni har särskilda dagar då ni gör saker men på söndagar brukar jag städa för att börja nya veckan bra.

Så jag tänkte passa på och berätta om en ny städrutin jag har och det är att samla så mycket papper till insamling, då pratar jag inte tidningar som jag alltid samlat ihop utan förpackningar, alla förpackningar som sminkförpackningar, mjökpaket, äggkartonger, te-kartonger, nästan allt jag hittat i pappersväg förutom någon yoghurt-Tetra som varit jobbig rengöra. Jag gjorde detta som ett test för se hur mycket jag kunde få ihop och försöka halvera antalet besök till gårdens sopstation. Vet ni vad, detta i stora vita påsen är ungefär 2 veckor av ihärdigt pappersamlande. Utöver det har jag sparat undan massor av plast i en annan påse, givetvis alla burkar/glas med.

Jag har halverat antalet besök vid sopstationen och det känns skit bra 🙂 oftast kör jag påse på rulle med för spara in på pengar i mataffären plus jag har hittat påsar som är ekologiska!

varför detta är så bra är att jag dels slipper jag slösa min tid och försämra för miljön men jag känner mig även duktig. Jag kastar knappt en strumpa heller, tyg brukar jag lämna som återvinning på Hm och handla kläder för 50:krs checkarna jag får.

Väldigt bra tips från mig till er 🙂

Kommentera