Sömnen har ingen hunger – periodisk fasta

Posted in Hälsa

Idag när jag pratade med en vän berättade hon att brukar utöva periodisk fasta och undrade om jag gjorde det. Jag hade ingen aning om vad det var men det visade sig att det är detta jag satt i system i flera år utan veta om. Tänkte därför berätta om detta.

Det jag har tänkt på är att vissa äter för ofta, då det hinner knappt gå några timmar och ju färre mål ju mindre kalorier om man inte fördubblar portionerna Samt små-äta har pappa sagt är extremt dåligt för tänderna). Så för många år kom jag på att jag äter kvällsmat kl 20 och sedan frukost så sent som möjligt oftast på helgen och då har jag varit utan mat extremt många timmar. Ca 15 timmar. Då får kroppen verkligen chans förbränna maten under natten. För mig är frukosten viktigaste målet, hela dagen byggs på den. Min frukost är inte en macka.

När jag sover är jag inte hungrig!


Sen när det kommer till lunch, där överäter folk. Bröd, bröd äts vid frukost och kvällsmat ej dagtid. Min regel! Jag kan gå frukost Kl10 till middag Kl16 utan problem. Äta en banan i mellan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.