Som ung hade min familj en egen travhäst

När jag var yngre så ägde min familj en travhäst , vi köpte ett lite föl och såg den växa upp och bli redo för trav och jag såg framemot att snart kan min morfar som spelar på hästar satsa på våran travhäst. Men tyvärr höll aldrig hästen måttet och fick gå i hagen och blev en dålig investering för oss. Men tänk om det hade blivit tvärt om, hur roligt det hade varit se sin häst på tv, vinna massor av priser på den och så?

Som ung red jag på ridskola något år tills jag det fick vara nog. När jag började på ridskola var jag en av dom äldsta och kändes inte riktigt som om man fick komma in i gänget. Alla barnen hade sina föräldrar där regelbundet och tittade på och uppmuntrade dom till att rida. Dom hade alla fina kläder, egna kläder, ridhjälm. Min familj sade att dom ville inte lägga några pengar på mig förens dom var säkra om jag ville fortsätta rida, så jag fick ha låne-hjälm, gummistövlar som ridstövlar och träningskläder. Gissa om man kände sig utanför? Dom kollade på mig ytter ställan. Främst så lämnade  av mig och hämtade mig. Ju längre jag fortsätta rida ju mer ledsen blev jag….så en dag slutade. Så här i efterhand tror jag det blev precis som min pappa ville, att jag inte skulle rida. När jag har barn så vet jag att det är viktigt att vara delaktig i ens barns aktiviteter, uppmunta, fråga hur det går, kolla på och hurra osv. Även om man själv inte tycker det är så roligt så betyder det otroligt mycket barnet!

Nu tänkte jag avrunda detta blogginlägg och berätta lite mer om min morfar som lyckats lite bättre med sina hästar. Han red aldrig utan han spelar. Han brukar prenumerera olika tips travtips tex finns hos Trav.se

 Som jag brukar förespråka så är det med allt, kunskap är makt. Är du förberedd ökar man oddsen att vinna stort.

 

 

2 comments / Add your comment below

Kommentera