Slös-kalorier

Posted in Lär känna mig

När man äter något som inte är särskilt gott och det är kaloririkt kan man säga att det är ”Slös-kalorier”,  dvs inte värda sina kalorier.

Tex igår åt jag en Skagenmacka i brist på annat som bestod av vitt bröd, taskig skagen med mera, men jag var hungrig och behövde äta. Egentligen vad det jag åt var ren skit och jag vågar inte ens tänka på hur många kalorier det innehöll. Riktiga Slös-kalorier jag hellre hade lagt på något annat.  Detta uttryck är egentligen inget som finns, men det är ändå väldigt beskrivande över vad det är.

En gång när jag var på buffé i Las Vegas och frossade på efterrätter lastade jag på många olika bakelser. Mycket av dessa åt jag bara en  tugga av  för det mesta var så äckligt. Linnéa frågade vad jag höll på med, men jag berättade då att jag kan inte äta något sådant onyttigt som är inte tillräckligt gott.

Detta är faktiskt ett väldigt bra tankesätt för att undvika är saker som ändå inte är så goda och som i slutändan kan göra så att du går upp i vikt!

Jag gillar inte marsipan så med dessa hade jag endast ätit det under för spara in på slös-kalorier

Riktiga boven i draman är när du blir hembjuden på mat och maten du får inte är särskild god, då får man hoppas att man ”sparat in kalorier under dagen” för att man tänkt äta en rejäl middag. Ser ni mig på en sådan bjudning med inte så god mat är det jag som tar hela salladskålen för att ej behöva äta den torra äckliga potatisgratängen haha!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.