Röd dag

Idag vaknade jag långt innan klockan ringde så då gick jag upp och tog en dusch och städade undan lite. Igår var det Valborg och jag såg en hel del av mina vänner på deras sociala medier att det blev fest och brasor. På mina 10 år här i Stockholm har jag sett på en brasa och egentligen hade jag kunnat tänkt mig sett flera gånger men inte tagit tag i projektet.

I söndag var jag som sagt nere i Norrköping och var på 60 års kalas och det var trevligt och god mat, det blev en snabbvisit på 4 timmar och det var verkligen länge sedan jag träffade släkten. En sak som slog mig var att det var mycket light och sockerfritt vid fikan. Tydligen hade några fått diabetes från sin svikande hälsa och fetma, vad tråkigt. Personligen undviker jag lightläsk och light överlag för det är inte så vidare gott och det är inte hälsosamt. Jag är hellre utan light och äter riktig vara då och då istället. Tyvärr är det ju så att det behövs nästan bli hjärtstill stånd inan den som är överdrivet överviktig tar tag i källan till problemet.

Min farmor verkar inte heller må så vidare då hon går på dialys och byter ut sitt blod.

När jag ser andras krämpor känner jag verkligen att jag vill inte drabbas av sådant, mer träning, mer nyttig mat och så vidare.

2 comments / Add your comment below

  1. “På mina 10 år här i Stockholm har jag sett på en brasa.” Det brann ju i ambassaden tvärs över gatan nyligen. Såg du inte den brasan?

    1. haha ja det gjorde jag ta mig tusan! men nästa år vill jag nog orka mig ta mig till en riktig brasa för det är mysigt!

Kommentera