Prp behandling Akacia medical

Posted in PRP
akaciamedical
akaciamedical

Igår var jag iväg på en andra hår hårbehandling hos Akacia medical för att få tillbaka mitt hår, eller rättare sagt få det att växa till sig fortare och starkare som det var förr innan jag började med löshår 2007 och inte direkt vilat håret. Stackars hårrötter!

PRP Akaciamedical
PRP

När man gör denna behandling så tar man ta ur ett rör blod från armen och snurrar runt det i en maskin och så delas det på två sikt. Detta gula är PRP och innehåller det bästa från ditt egna blod 🙂  Detta är från mig ovan!

Blodplasman (Det gula) (trombocyter) injiceras sedan med små stick i hårbotten. Detta får igång blodcirkulationen och celldelningen, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig.

Steg 2 innebär att man  tvättar hårbotten med detta mörka som är sådant man tvättar med vid operation för det ska bli sterilt. Sedan får man bedövning om man vill ha.

Nu har jag gjort två behandlingar och jag har redan märkt de växer på lite bättre. Man kan känna stubb i hårbotten 🙂 Jag älskar denna behandling då den är så naturlig och säker.

Man kan göra PRP om man tex varit sjuk och tappat hår, kanske fött barn och fått tunnare hår, i förebyggande syfte, har du kala fläckar pga av stress, alopecia med mera!

Kliniken har helt nya lokaler och Firo som tar hand om patienterna har ett bra bemötande så man känner sig trygga händer 🙂

 

3 Kommentarer

 1. Sandra säger:

  Hej!
  va spännande att u känner dig nöjd.Jag ska ev göra prp behandling, och ville kolla med dig om du är nöjd och om du märker skillnad nu när det gått ettag
  Mvh
  Sandra.

  1. missjennie säger:

   Hej, mitt hår har växt på väldigt. Nu när du säger det ska jag fota min hårbotten med efterbilder här nu i veckan. Kan lägga upp det på bloggen 😉

   Känns nästan som om behandlingen även påverkar delar där jag inte gjort, för jag har fått mängder med småhår uppe på huvudet. Ska boka in en till behandling också. PRP användes mycket inom kirugin för skadade knän och leder så jag tror verkligen på dess läkande effekt 🙂

   hls

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.