När pappa säger nej går dom till mamma

Jag blir alltid lite irriterad om någon ber mig om hjälp och ber mig sätta mig in i det och så får jag veta att den frågat någon annan om exakt samma sak samma tid så att dom inte ens hunnit få ett ja eller nej på frågan från den första. Det man kan ska man göra själv, inte be andra för man själv är för lat….

Jag själv är en person som undviker att vara andra till belastning, hälsar aldrig på hemma hos någon spontant och ringer alltid på lämpliga tider för att inte störa den andras personliga tid och det inte är krisfall. Men hur ofta har vi krisfall i våra liv? Är klockan 22? ja då kan det väntas till kl9:00 på morgonen när normala människor börjar jobba, så tänker jag.

Det hela handlar om att inte prioritera sig själv högre än andras tid,  menar att tjata på någon kommer inte få något gå snabbare. Speciellt inte när den som gör det sagt att den meddelar när det är klart!

Mins när jag var liten och ens syskon frågade gång på gång, när är vi framme? När är vi framme, sånt kan driva mig till vansinne

 

2 comments / Add your comment below

  1. “Anteckna ner dina tankar och ta det normala arbetstider än stör någon som försöker finna kvällsro.” Money never sleeps.

    1. Nej dom kanske inte sover, men jag vill inte vara tillgänglig hela tiden. Jag är väldigt för att maximera tider och instället för höras 5 gånger tar jag gärna mer på ett samtal. Jag tycker mesta av mitt arbete är roligt, men vill inte förlora fokus på onödiga aktiviteter. Om några år kommer jag se tillbaka på min “håra arbetsperiod” i livet och känna att jag förtjänar ha det bra så det känns positivt!

Kommentera