Liten men nätt och ger stöd för ryggen

Posted in Hälsa

-samarbete med Rehaboteket-

Att sitta ner och arbeta framför datorn hela dagarna är mångas vardag, även minnoch ju längre tiden gått under dagen är fullt naturligt att vi tappar den perfekta hållningen som man behöver upprättahålla när man sitter framför en datorskärm. Detta slarv resulterar i stela axlar och nacke. I bristen på  tid att ligga raklång och vila, så är ett smart alternativ att försöka förbättra sin hållning på jobbet.

Att ha bra hållning på arbetet har många företag snappat uppnoch vi här på kontoret kommer inom få ta del i en kurs i just ”hur man bör sitta på sin arbetsplats” och det känns verkligen rätt i tiden. Det är även viktigt att ta sig tid för rast och röra på sig under arbetsdagen för motverka stelhet.

dålig hållning, hållningsband

Vet ni vad detta lilla svarta är? Det ser nästan ut som ett hårband

hållningsband

Det är faktiskt ett sele för ryggen i form av ett hållningsband

Det kanske inte är världens sexigaste produkt, men att hjälp ett hållningsband kan man avlasta ryggen och få den i rätt position under dagen, då den bidrar positioneringsträning. Banden hjälper till att dra tillbaka axlarna och bidrar att man tvingas till bättre sittställning och därmed minskar på sin  dålig hållning. Denna modell är liten och nätt och syns ej underkläder. Denna kommer från Rehaboteket och är mjuk och flexibel i sin modell och kostar 399kr, just nu på kampanj såg jag!

dålig hållning av att kolla på mobiltelefonen

En annan sak som är viktigt att tänka på är hur vi kollar på vår telefon, böjer vi huvudet över skärmen blir nacken stelare då vårt huvud väger runt 3-4 kilo. Tåls att tänka på va?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.