Jag som hatar bönor

– Stora mängder strumogena/goitrogena ämnen i kosten; finns framför allt i kål, raps, sojaprodukter och cassavarot. Intag av stora mängder isoflavoner, som det finns mycket av i sojaprodukter, har visat sig kunna leda till hypotyreos, struma och autoimmun sköldkörtelsjukdom. Läs mer om mat som verkar påverka sköldkörtel negativt här.

Här om veckan var jag åt åt vegansk mat, jag började känna mig äcklad av maten trots att det var gott. Men när jag såg linserna och hur brunt det var så var det som att sås var det endas om fick det att gå ner. Först var det gott men efter ha ätit 50% så tog det stopp. Nu läste jag denna artikel om citatet ovan.
Det gav mig tröst att det inte är så dåligt att jag undviker dom flesta bönorna!

Jag känslig för bönor, kål, rödbetor och får ont i magen och det vi åt var dock soya, men det infann sig lite äckelkänsla för Kidney bönor i burk som är något jag hatar. Det är så äckliga att se på, som små mini lever och smaken blä, konsistensen är ännu värre. Kikärtor kan jag äta men typ bruna bönor, vita bönor är det värsta jag vet och jag blir äcklad av tänka på det.

En gång när jag var liten tvingades jag äta upp min mat som var bruna bönor, det var olidligt svårt att få ner. Det var en kamp för varje tugga. Samma sak är det med vita bönor, det är fruktansvärt äckligt, bara doften av det med den röda såsen. Hade jag bara sådan mat att tillgå hemma hade jag snart blivit skelett.

Kommentera