Jag är rädd bli sjuk

Posted in Övrigt

När jag läser sådana artiklar som handlar om försäkringskassan blir jag helt rädd, alla människor har inte flera hundra tusen liggandes på kontot för att ta av om dom blir sjuka.

källa

Här betalar vi skatt och när vi blir så sjuka att vi inte kan arbeta så behövs det extrema mängder sjukintyg. Sedan att den som är sjuk blir ännu mer sjuk för den är sjuk för  den är stressad över ekonomi det bryr dom sig inte om. Jag tycker att detta verkligen behöver ses om och jag har haft bekanta runt om mig med cancer och dom behöver hoppa in och jobba extra för att ha råd att gå runt.  Det är verkligen synd om dom, är man sjuk i cancer eller andra saker som är allvarligt tycker jag inte att man ska jobba även fast man kan, bara jobba om man vill.

En cancersjukdom (strålgift, kirurgi)  tycker jag åtminstone med självklarhet borde ge ett år ledigt från arbete, menar föder vi barn får man väl vara hemma ett år?  Även andra extremt sjukdomar med operationer och mycket återhämtning borde vara lättare att få vara hemma i från arbete också. Det är genom att få vila man blir frisk, man ska kunna ta hand om sig själv, köpa hem frukt och gå på gym och finna sig själv!

Själv är jag skiträdd att bli sjuk och bygger företag så jag har tillräckligt med pengar undanstoppat att jag vara hemma några år om det behövs när jag blir äldre samt ha råd med privat hemtjänst i mitt hus. Jag har även investerat i en väldigt dyr försäkring för att få så mycket pengar som möjligt om jag blir sjuk och pengar om jag får mer i livet pga sjukdom. Dock har jag inte högsta beloppet ännu men betydligt högre än säkert halva Sverige har, många har inte ens försäkring på sig själva?!! hjälp!

Förresten se till att ha inkomstförsäkring med fall om du blir varslad, hört om en som blev typ pank när hon blev det trots hon hade närmare 40 tusen i månaden. Nu är inte detta ett inlägg om försäkringar men försäkringar är A och O i Sverige för här får du leva som en fattiglapp och jobba om du är cancersjuk tyvärr!

 

2 Kommentarer

 1. Marie K säger:

  Klokt med privat försäkring, överväger också att ta någon extra!

  1. missjennie säger:

   Det är klokt, du bör göra det med. Jag kan berätta djupare om det när vi ses.

   Visste du att väljer man fel hemförsäkringsbolag så får man inga pengar om man blir våldtagen, utan endast om den blir dömd. Medan vissa företag betalar ut om du har läkarintyg att man är våldtagen, denna försäkring går konstigt nog via hemförsäkringen så även den är viktig att ha rätt sådan.

   Det är en djungel, men långt skyddad får man typ inget, skadar jag mig lite och blir viss invalid vår jag procentsats på högre belopp samt högre basbelopp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.