Hittat vart långa människor kan köpa kläder

Att vara lång tjej och hitta kläder för långa är inte det lättaste!

Vi långa vi har det jobbigt ska ni veta, förut kunde vi handla på jeans på “billigare ställen” som Gina tricot för dom hade längd 34 i byxor,  men så tog som bort det. Det tycker jag är diskriminerande mot alla långa människor, långa människor är säkert som mig många gånger ledsen att dom inte kan köpa vissa plagg för att dom är för långa.

Nu hittade jag att Asos har en sektion med kläder för långa människor som heter TALL och det är helt perfekt, där fanns det hel del jeans som passar om man är 175+.  Jag har länge har jag funderat på “tänk om jag kunde hitta en lång kompis och kunde få veta vart dom handlar kläder”. Idag har jag har lite vänner som är rätt långa men ingen som är i mina proportioner lång och smal med långa ben. Man har inte riktigt långa ben om man inte behöver längd 33-34 i byxor mina ögon för 32 är mer standard och går få tag på överallt. Själv är jag en “33” och jag tror inte det är en längd men då förstår ni hur lång jag är.

jeans för långa

Kolla vilka snygga jeans dom har, jag har letat länge efter sådana faktiskt. När man är lång och har smala ben då är det jättesvårt faktiskt.

Det kan tyckas att det är konstigt att vara ledsen att det är svårt köpa kläder när man bara är 177cm,  men tänk att jag har svårt, tänk då dom som är längre. Igår träffade jag en tjej som var 181 cm lång och hon måste ha riktigt svårt. Hon var dessutom extremt smal så pass att många xs är förstora. Jag tycker det är super fint att vara lång och jag älskar det, men mina kläder kommer inte från en stylist som går och shoppar åt mig och då är det lite svårt för mig hitta som sagt.

Hade jag haft ett klädmärke hade jag satsat på ta in så även dom långa kan få kläder!

181,5 cm män genomsnitt i Sverige 167,4cm kvinnor

Kommentera