Det är aldrig så rent i kylskåpet som under en tenta period

Har ni hört detta uttryck? Det har jag aldrig gjort men det var en Psykolog som sade detta, jag trodde att det rörde sig om att man satt hemma och pluggade så mycket att maten tog slut men det handlade snarare om att man gör precis allt annat än att plugga att man till och med städar kylskåpet i stället för att plugga. Ett väldigt intressant ordspråk I must say, detta är prokrastinering.

Prokrastinering är när du skjuter upp saker fastän du vet att det kommer att få negativa konsekvenser på lång sikt.

Jag kan vara helt ärlig med att jag haft lite problem med detta när det gäller mitt bokföring, det har nämligen varit så att jag känt att den redovisningsfirman jag haft varit sådär och utan personlig trevlig kontakt. Men tillslut fick jag ändan ur vagnen och gjorde klart alla papper för 2017 och bytte firma förra veckan. När jag ändå var igång så gjorde jag klart nästan hela 2018 så dom kan börja mata in när dom är klara. 

Detta i sin tur ledde till att jag såg att jag hade en faktura jag inte fått betalt för och att jag insåg att jag faktiskt tjänat en hel del pengar och insåg att jag jobba på lite mer och köpa en mac skärm och ett tangentbord för få lite mer kostnader 2018.

När man tar tag i saker känns det verkligen bättre efteråt och jag blir mer motiverad att arbeta. Just när det gäller pluggandet har jag aldrig faktiskt skjutit upp till det sista, sista. Jag har alltid planerat hur många dagar jag behöver och avsatt visst antal timmar. Att ta allt på sista dagen det är för stressigt och då kan knappt vara säker att få ett g och för jag försökt undvika omtentor och det tar i slutändan ännu mer tid.

Kommentera