Dagarna att vara ledig utan slippa jobba

Posted in Karriär

När jag var nere i Norrköping förra veckan fick jag min lillebror på 19 år berätta om hans första arbete som han påbörjat någon månad sedan. Han arbetar på lager och det var väldigt mycket att stå i där tydligen, men det är nog tur det för då går ju dagarna fort fick jag höra. Men det kändes inte som att arbeta var hans grej helt fult ut, då han berättade att han längtar att få bli pensionär och slippa arbeta. Då skrattade jag högt och sade: men så kan du absolut inte tänka nu är du ung, satsa på ett mer välbetalt arbete och gå ner i arbetstid eller något för vad ska du göra när du är pensionär med ingen inkomst för du inte arbetat tillräckligt?

Det sista jag längtar till är till pension, jag snarare vill aldrig bli pensionär. Jag vill hellre ha tillräckligt med passiv inkomst att jag kan dra ner på arbete och bara vara ledig och ha det bra!

Att arbeta ihjäl mig har verkligen aldrig varit min grej och jag ser ingen anledning att arbeta 8h varje dag till pension. Det är hårt slit att nå dit, det finns dom som vill ha omedelbar inkomst medan det finns dom som tänker mer långsiktigt.
Grund och botten är att jag tycker att det är skönt att vara mer ledig än att arbeta helt enkelt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.